Landgoed Roggebotstaete

Juli 2016 kreeg ik een bijzondere vraag vanuit het bestuur van Stichting Roggebotstaete Landgoed: of ik een toekomstplan voor het Landgoed zou willen ontwikkelen. Uiteindelijk heb ik een sociaal veranderings traject begeleid naar Gezamelijke gedragenheid.

Een geweldig mooi en jong landgoed, dat voorloper is in natuurinclusieve landbouw en proeftuin voor innovatieve natuur ontwikkeling. Mooie mensen en mooie projecten

De voorzitter, Yvonne de Rijcke,  heeft mij het volgende terug gegeven over dit proces:

‘Anne heeft stap voor stap de mensen leren kennen, gezien en gehoord.

Ze heeft door veel tijd en aandacht te geven aan alle individuele verhalen mensen het gevoel gegeven dat ze belangrijk waren (en zijn) in hun werk op Roggebotstaete.

Ze nam hen bijvoorbeeld in een kleine groep mee naar alle plekken die voor een ieder belangrijk zijn op het land en liet hen vertellen waarom. Dit was goud waard voor de onderlinge verhoudingen en het begrip van elkaar’s werk en ideeën over het landgoed.

In samenwerking met anderen heeft zij daarna een waardevolle bijeenkomst belegd waar mensen elkaar opnieuw konden ontmoeten rondom vragen over henzelf en het landgoed.

dit alles heeft een enorm positieve uitwerking gehad op de samenwerking, het starten van werkgroepen, het creëren van een sfeer waarin we gezamenlijk dragers kunnen zijn en ieder zijn kwaliteiten kan inzetten.

Wat Anne heeft betekent?

Luisteren naar mensen, meeleven met hen, hen geholpen en gestimuleerd zich kenbaar te maken en ook te zien wat anderen beweegt.

Dit alles door open, oprecht, invoelend en constructief te zijn.

Hierna kon zij de mensen en het landgoed ook weer loslaten en de beweging is nog steeds gaande.’

Check www.roggebotstaete.nl voor alle mooie projecten en mensen van het landgoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *