The Pollinators

Zonder bestuivers geen leven. Zo simpel is het. Wij zijn The Pollinators. Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. We bereiken dat door onze eigen activiteiten, maar vooral door het verbinden van lokale initiatieven op het gebied van biodiversiteit en bestuiving. Zo vormen we een betrokken en bevlogen community van ‘pollinators’. Doe je ook mee?

Ik zeker!

Ik heb onze bijen omgedoopt tot de Kulsdom-Noaberbijen 🙂 En aan al mijn Noabers (buren) gevraagd of zij een stukje land over hadden zodat de bijen bij hen langs konde komen afgelopen zomer. Met elkaar kwamen we totaal bijna 3000m2! Het zaad, zowel 1 jarig bio zaad van de Bolster als meerderjarig inheems zaad van De Cruydhoeck, is door de Gemeente Berkeland mogelijk gemaakt.

Voor volgend jaar, 2018, ga ik aan de slag met een alternatieve manier van het bestrijden van de processierups. Dit middels inzaaien van de bermen met een  speciaal bloemenmengsel dat hiervoor is ontwikkeld  door Staatsbosbeheer en De Cruydhoeck, en het maken van Mezenhuisjes voor in de bomen 🙂
De eerste pich heb ik al geven bij een bijeenkomst van ‘Levend Landschap Geesteren’ ism Landschapsbeheer Gelderland.

Check The Pollinators voor nog meer mooie initatieven en meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *