The Pollinators

Zonder bestuivers geen leven. Zo simpel is het. Wij zijn The Pollinators. Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. We bereiken dat door onze eigen activiteiten, maar vooral door het verbinden van lokale initiatieven op het gebied van biodiversiteit en bestuiving. Zo vormen we een betrokken en bevlogen community van ‘pollinators’. Doe je ook mee?

Ik zeker!

Eind 2015 kreeg ik mijn eerste bijenvolkjes en heb ik onze bijen omgedoopt tot de Kulsdom-Noaberbijen 🙂 En aan al mijn Noabers (buren) gevraagd of zij een stukje land over hadden zodat de bijen bij hen langs konden komen afgelopen zomer. Met elkaar kwamen we totaal bijna 3000m2! Het zaad, zowel 1 jarig bio zaad van de Bolster als meerderjarig inheems zaad van De Cruydhoeck, is door de Gemeente Berkelland mogelijk gemaakt.

En in 2018 hebben we op ons land een groot gebied ingezaaid met verschillende mengsels van de Cruydhoeck. Ook hebben we verschillende poelen aangelegd en een stapelsteen muur gemaakt. Zo hebben de wilde bijen en andere insecten voldoende voedsel en nestelmogelijkheden.

Gaandeweg ben ik meer een imker geworden voor de wilde bij en heb ik afscheid genomen van de honingbijen. Maar ik zeg niet dat ze voor altijd van ons land zijn, wie weet komen ze wel weer een keer terug…..

Check The Pollinators voor nog meer mooie initiatieven en meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *